Prostat Büyümesi Hakkında Her Şey

Prostat Büyümesi Hakkında Her Şey Prostat Büyümesi Hakkında Her Şey
Prostat Büyümesi Hakkında Her Şey

Prostat hastalıkları genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkar. Elli yaş üstündeki erkeklerde alt idrar yollarında rahatsız edici belirtilere yol açarlar. Bu belirtiler daha sıklıkla selim prostat büyümesi (SPB) olarak bilinen bir hastalık olan prostatın büyümesinden kaynaklanır.Başka şartlar da bu semptomlara yol açabilir ve doktorunuz bunları gözönünde bulundurur. Selim prostat büyümesi sıklıkla görülen bir durumdur. Yaşlanmayla birlikte erkeklerde oluşan hormonal değişikliklerle ilişkilidir. Prostat hastalıkları çok endişe verici olabilir ancak SPB’nin prostat kanseri olmadığının bilinmesi önemlidir. SPB tedavi edilmediği durumda bile prostat kanserine dönüşmez. Ancak selim prostat büyümesi ve prostat kanseri yaşla birlikte gelişebilir ve beraber görülebilir. Endişelerinizi gidermek için ürologunuza danışmalısınız.