Prostat kanserinde doktora sorulması gereken sorular

Prostat kanserinde doktora sorulması gereken sorular Prostat kanserinde doktora sorulması gereken sorular
Prostat kanserinde doktora sorulması gereken sorular
  1. Ne kadar süredir prostat kanseriyim?
  2. Evresi nedir? (Ne kadar yayılabilirmiş gibi gözüküyor?)
  3. Kanserimin derecesi nedir? (Ne kadar hızlı yayılır gibi gözüküyor?)
  4. Kanserimin yayılma ihtimali yüksek mi? Öyleyse daha fazla test yaptırmalı mıyım? Daha fazla test ile ilgili öneriler nelerdir?
  5. İkinci bir görüşe ihtiyacım var mı?
  6. Tedavi seçeneklerim nelerdir? Her birinin avantajı ve dezavantajları nelerdir?
  7. Kanserimi tedavi etmek için her bir tedavinin kür şansı nedir?
  8. Komplikasyonların oluşma ihtimali her tedavi için nedir? Her bir tedavide ne gibi komplikasyonlar meydana gelebilir?
  9. İdrar kaçırma ve ereksiyon bozukluğu gibi komplikasyonlar nasıl tedavi edilir?
  10. Her bir prostat kanseri tedavisi maliyeti ne kadardır?
  11. Muhtemel komplikasyonların tedavisinin maliyeti ne kadardır?
  12. Eğer ameliyat olmayı seçersem ne kadar süre hastanede kalırım?
  13. Ameliyattan sonra ne kadar süre boyunca sonda kalacak?
  14. Tamamen iyileşmem ne kadar sürer?
  15. Radyoterapiyi seçersem ne kadar zaman ihtiyacım var?
  16. İş ve diğer aktivitelerime ne kadar süreyle ara vermem gerekiyor?
  17. Eğer tedavi seçmezsem ne olabilir (aktif gözlem ya da yakın izlem) ? Ne sıklıkta kontrol edilmeliyim?
  18. Tedaviyi takiben ne sıklıkta muayene gerekli?