Prostat büyümesi belirtileri nelerdir?

Prostat büyümesi belirtileri nelerdir? Prostat büyümesi belirtileri nelerdir?
Prostat büyümesi belirtileri nelerdir?

Prostat büyümesi prostatın bulunduğu yer itibariyle yani idrar kesesinin  tam çıkışında, ağzında yada boynunda diye ifade ettiğimiz, içinden idrar kanalının geçtiği bir pozisyonda olması itibariyle büyüyen prostat içinden geçen idrar kanalını, yani kamışın içinden devam eden idrar kanalını sıkıştırıp daralttığı için işemeye ait belirtilerle karşımıza gelir. Bunlar arasında sık idrara çıkma, geceleyin uykudan uyanıp idrara gitme, idrar yaparken kesik kesik işeme, tek bir kuvvetle huzme halinde değil de çatallanarak, dağılarak, bazen fıskiye gibi işeme, idrarı başlatırken zorlanma, bir miktar bekleyip ıkınma, idrarın biterken birdenbire şıp diye kesilmemesi, adeta damlayarak uzun bir sürede kesilmesi, idrar bittikten sonra yani işeme bittikten sonra kişinin idrarını boşaltmış şekilde tam rahatlayamaması, kısa bir süre sonra tekrar idrar hissinin gelmesi ve bazen de bunlara eşlik eden idrar yaparken yanma sızlama gibi belirtiler eşlik edebilir. Dolayısıyla bu belirtilerden hepsi olması gerekmez. Bunlardan biri yada birkaçı 40 lı yaşlardan itibaren bir erkekte görülürse prostat başlangıcı belirtileri olarak düşünülmeli ve mutlaka yetkin bir üroloji uzmanına muayeneye gidilmelidir.

Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir?