Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir?

Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir? Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir?
Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir?

Her prostat büyümesi selim olmak şartıyla, yani kanser olmaması şartıyla her prostat büyümesi mutlaka tedavi edilmek zorunda değildir. Kişinin şikayetler, hayat kalitesinin bozulma derecesi, prostatın elbette diğer organlara yaptığı etkiler, işemenin hızı gücü, içer de idrar kalıp kalmaması gibi faktörler hekimin üroloji uzmanının bu konuda karar verdirici bilgilerdir. Bütün bu bilgiler edinildikten sonra eğer hafif ve basit bir prostat büyümesi var, kişinin hayat kalitesini bozmuyorsa aktif izlem adını verdiğimiz belli aralıklarla periyodik kontrollerle kişi takip edilebilir.

Kişi mutlaka tıbbi yardıma ihtiyaç duyuyorsa prostatı küçülten diyemesek bile prostat büyümesinin yaptığı şikayetleri ortadan kaldıran ilaç tedavileri vardır bugün için. Son derece yaygın bir şekilde dünyada kullanılmaktadır, ciddi yan etkileri de yoktur. Bu tür ilaçlarla günde bir tane hap yutmak suretiyle idrar şikayetleri minimale indirilebilir. Bu dönemi geçmiş daha ileri şikayetler varsa, kişinin hayat kalitesi ciddi oranda bozuluyorsa veya prostat büyümesi, iltihap gibi, taş gibi, kanama gibi, idrarın akamayıp içer de birikmesi ve böbreklere zarar vermesi gibi bir takım yan etkiler yaratıyorsa o zaman cerrahi tedavi yani ameliyat gündeme gelir. Ameliyatın da kapalı ve açık gibi değişik methodları, yöntemleri vardır.