Prostat büyümesi kimlerde görülür?

Prostat büyümesi kimlerde görülür? Prostat büyümesi kimlerde görülür?
Prostat büyümesi kimlerde görülür?

Prostat bezi dediğimiz bu salgı bezi sadece erkeklerde olduğu için elbette selim prostat büyümesi yalnızca erkeklerde görülür. Yaşla ilgili elbet sınırı var çünkü yaşlılıkla vücutta hormon dengesi değişimine bağlı olarak büyüme yaşandığından genellikle 40 lı yaşların ortalarından, 45’lerden itibaren büyüme belirtileri görülebilir.

Bizim sıklıkla karşılaştığımız meslek hayatında, pratikte 50 ve üzeri yaşlarda erkeklerin bu tür şikayetlerle gelmesi ve bunlarda prostat büyümesinin bulunmasıdır. Sık olmayarak da olsa daha genç yaşlarda da mesela 30’lu yaşların sonunda da, özellikle ailesinde prostat büyümesi olanlarda genetik yatkınlık sebebiyle veya kişisel özellikler sebebiyle prostat büyümesi ve buna bağlı şikayetler görebilmekteyiz.

Prostat büyümesine sebep olan başka rahatsızlıklar yoktur. Dolayısıyla prostat büyümesi kişinin erkek olması ve yaşlanmaya adım atmasıyla hemen hemen her erkekte mutlaka gelişecek fakat bunların bir kısmında şikayete sebep olurken bir kısmında şikayetler daha ileri ki yaşlarda ortaya çıkacaktır.

Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir?