Prostat kanseri ile yaşamak

Prostat kanseri ile yaşamak Prostat kanseri ile yaşamak
Prostat kanseri ile yaşamak

Şüphelerinizi aşabilmek (üstesinden gelmek)

Size prostat kanseri olduğunuzu söylediklerinde geleceğiniz hakkında kaygılanmanız gayet doğaldır. Şunu bilmelisiniz ki, prostat kanseri olmanız sizi hiçbir aktivitenizden alıkoymayacaktır. Bunun yanı sıra kanser erken evrede yakalanmış ise tedavi şansınız mükemmeldir.
Geç evrede tanı konmuş olması her şansı yitirdiğiniz anlamına gelmez. Genellikle hastalığınız kontrol altına alınabilir.
Prostat kanserinin nasıl geliştiğini ve nasıl tanı konulduğunu bilerek vücudunuz da olup bitenleri daha iyi anlayabilirsiniz. Buna ek olarak tedavi metotlarını da bilirseniz prostat kanseri ile yaşam seçenekleriniz daha iyi anlaşılabilecektir.

“ Benim hiçbir şikayetim yok. Ben kanser değilim! ”
Çok hatalı bir davranıştır. Prostat kanseri sıklıkla herhangi bir belirti vermez. Belirtiler genelde prostat veya üriner sistem dışı nedenlere bağlıdır.

“ Ben kanserim ve bu nedenle de yakın zamanda öleceğim! ”
Prostat kanseri kontrol altına alınabilen ve yavaş büyüyen bir kanserdir. Bu nedenle de birçok erkeğin ölüm nedeni prostat kanseri değildir.

Tedavi sonucu empotan (penisin uyanmaması, ereksiyon olmaması) veya İnkontinan (idrar kaçırma) olurum! ”
Bu gibi sorunlar her zaman ortaya çıkmaz. Çıksa bile üroloğunuzun elinde bu sorunları ortadan kaldırabilecek birçok alternatif vardır.

“ Hayatımı istediğim gibi yaşayamayacağım! ”
Günümüz tıbbındaki ilerlemeler ile prostat kanserli hastaların yaşam kalitesi belirgin olarak artmıştır. Rahatlıkla konforlu bir hayat sürebilirsiniz.